NB! Dette var årets aprilsnar fra Roskilde Garden i 2021!
Lyden bliver desværre lidt mere dæmpet end vi normalt kender den

Virusfilter er blevet testet hen over vinteren

Roskilde Garden har som alle andre foreninger, været lukket ned de sidste mange måneder, men er fast besluttet på, at de gerne ville ud og spille i gader og stræder, så snart det er muligt.

For at komme corona og andre fremtidige vira i forkøbet, så har Garden hen over den seneste nedlukning, været i tæt kontakt med Sundhedsministeriet, for at få udviklet et filter til deres blæseinstrumenter, så smitterisikoen fra instrumenterne kan nedsættes. Det er sådan, at smitterisikoen er meget større, når de spiller, da de skal stå minimum 4 meter fra publikum, så diverse partikler ikke spredes.

Konklusion på alle test har været, at specielt dame nylonstrømper, hudfarvet i minimum 60 denier, har vist sig at lukke for stort set al virusspredning.

Der er blevet testet i flere måneder og alle test viser, at særligt disse hudfarvede nylonstrømper holder virus væk og det gælder alle varianter af vira. Faktisk kan ældre nylonstrømper være særligt virussikre.

Der har været lidt skepsis at spore, men hvad gør man ikke for at komme ud og spille?
De gæve drenge i Roskilde Garden vil give den alt hvad lungerne kan trække med de nye filtre på

Der er kommet virusfilter på instrumenterne, men drengene er fast besluttede på at komme ud og spille for Roskildes borgere

”Nylonstrømperne dæmper musikken en lille smule og lyden er måske ikke helt så ”klar” som den plejer, men det vigtigste er, at vi kan komme ud og spille” siger formand for Roskilde Garden, Kevin Andersen.

Roskilde Garden har dog ikke uanede midler til at købe nylonstrømper for, og derfor sendes en lille appel til alle borgere i Roskilde og omegn, som evt. kunne have lyst til at donere nylonstrømper til Garden. Der er brug for alle størrelser, da vi både skal bruge til vores tubaer, horn, kornetter og fløjter. Især tubaerne er en udfordring pga. størrelsen. Tubaens klangstykke er på op til 86 cm i diameter - (for de ikke instrumentkyndige, er det dér hvor lyden/musikken kommer ud af instrumentet).

Formanden for Roskilde Handel som samtidig er Danske Banks direktør, Torben Stevold, er gået med på denne mission, så Garden kan komme ud og spille i Roskilde og omegn hurtigst muligt.

Som Torben siger, alle som vil donere et par nylonstrømper til Garden, kan komme ned i Danske Bank på Stændertorvet fra tirsdag den 6. april, så vil han være med til at tage imod. De skal være hele og uden huller.

Jeanette Juul Dalsgaard fra Rådhuskælderen bakker også op omkring indsamlingen. ”Roskilde Garden har så mange gange underholdt vores gæster og personale, så vi støtter naturligvis Garden og har samlet nylonstrømper ind blandt personalet og deres familier”, udtaler Jeanette.

Fra Farvehuset er der også opbakning. Både Thomas, Martin og Preben Rasmussen har selv tidligere været med i geledderne og støtter altid Garden. De har trukket i nogle (nylon) tråde og skaffet nylonstrømper fra nær og fjern.